From ash and blood

 

I. bevezető

"...és a Határ-tengeren áthajózva Bastara partjainál köthetünk ki. Kevés kalandor merészkedik ilyen messzire Valhallan civilizációjától, így az Északi-szigeteket még most, két századdal az Éj után is megannyi rejtély övezi.

Annyi bizonyos, hogy a szigeteket négy barbár törzs uralja. (Kérem, most tekintsünk el azoktól a zavaros legendáktól, amelyek azt állítják, létezik egy ötödik is, amely valahol az Éghegységben éldegél, elzárkózva a világ elől. Egyetlen írásos dokumentum sem tesz említést erről az elveszett törzsről.)

A vademberek szokásai törzsenként eltérőek, de jellemzőek rájuk a kegyetlen rituálék és az emberáldozatok, amelyekkel „Véristennőjük" figyelmét igyekeznek felhívni.

[...]

Bár a barbárok között állandó a viszálykodás, az utóbbi időben úgy tűnik, az avean törzs kezd felülkerekedni a másik hármon. Bagolyszemű Brannon, az aveanok vezetője immár az „Észak királya" címet is megköveteli magának.

Az uralkodó feltett szándéka egyetlen nemzetként egyesíteni a vadembereket – talán arra számít, ekkora haderővel képes lesz felvenni a küzdelmet a dél felől érkező gyarmatosítókkal. Személyes jótanácsom szerint legjobb lenne igyekeznie – a Walruda flottája ugyanis már keselyűként köröz Bastara partjainál..."

(lejegyezte: Atticos Medes, a Tudás Tornyának utazó krónikása az Éj utáni 244. holdfordulóban)
 

I. fejezet >>


 

 


FARKASMETAL--LAKATOS MUNKA-HAIDEKKER HÁLÓ - FARKASMETAL- HULLÁMRÁCS KAPU,KERÍTÉS-FARKASMETAL-LAKATOS MUNKA    *****    Sok olvasmánnyal,szoftverekkel,horoszkóp megrendelési lehetõségekkel vár a CSILLAGJÖVÕ ASZTROLÓGIA PORTÁL,csak kattints!    *****    CRIMECASESNIGHT - bûntényekkel foglalkozó oldal - CRIMECASESNIGHT    *****    --farkasmetal---Lakatos munka-haidekker kerítés---farkasmetal---haidekker kapu----farkasmetal----Lakatos munka-haidekker    *****    Minden egyben a SKAM sorozatokról - friss hírek, folyamatosan bõvülõ MAGYAR FELIRATOS tartalom - SKAM SKAM FRANCE WTFOCK    *****    Egy horoszkóp elemzés sok rendkívül fontos információt tartalmaz, ezért fontos, hogy megrendeld. Tedd meg minél elõbb!!!    *****    A horoszkóp fontos jelzõrendszer,amit vétek nem használni.Rendeld meg Te is,tudd meg a lehetõségeid a következõ 3 évben!    *****    and i know now that this world will never be enough for me    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban.    *****    Az életben a játék az egyetlen dolog, ami komoly.    *****    ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE - gyere és nézd kedvenc Skam sorozataid magyar felirattal - SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Jövõ, szerelmi ügyek, pénzügyek, karrier: a kártya válaszol! Tarot kártya elemzés karácsonyi ajándéknak is! Norina Tarot    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown    *****    Ne menj elõttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és..    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Lájkoljátok a Filmes alakítások véleményezése Facebook-oldalát! Szavazásokkal, interaktív játékokkal várlak titeket!    *****    Filmes alakítások véleményezése! Olvassatok kritikákat színészi alakításokról!